最新的消息、最深入的探討、最有價值的話題、最資深的多啦迷、最多原創作品、最具氣氛的討論區就是這裡! 歡迎來到多啦A夢綜合討論天地!
多啦A夢小知識: 香港:2008年3月24日及2008年12月1日多啦A夢內容

[轉貼]不合理電影情節

不管是自創還是轉貼,只要你手上有惡趣KUSO好物時就盡量放上來與同好分享吧~~~XD

[轉貼]不合理電影情節

未閱讀文章 #1樓, 由 我呀!!! » 2004-07-22, 週四 2:20 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
不合理電影情節:
1.收音機, 電視機一報導重要野時會特別大聲,報導完之後又靜返~

2.如果有打機情節,部機永遠過時

3.即使現場得主角一個人..心諗既野都會口upup咁講出黎..慌死你跟唔上劇情推進..即係例如拎起隻戒指,自己同自己講"蝦,點解亞乜乜隻戒指會晌呢度既?"...
又或者晌街見到個自己個friend既bf / gf同第個人一齊"丫..點解xxx 會同xxx一齊既?..等我跟去睇下先"..諸如此類..

4.玩icq個陣d人總會一路打字一路講內容,都唔知講俾邊個聽

5.扮日本人永遠在一句既尾會講「架」

6向西片入面既中國女人一定係著旗袍同化濃妝,仲要化到隻眼腫腫地

7.當一群人聚集的時候,主角一定能夠從容地湧入人群的最前部份。

8.男女主角無時無刻都會o係街上"偶遇"到,特別係d大節日,如christmas,雙方o係
冇人約之下,兩個人各自單獨o係街行,然後總會o係同一條街/過馬路時兜口兜面撞到

9.女扮男妝, 好明顯睇得出係女兒身,但係戲中竟然無人會知, 以為男人

10.最後一場show hand必定係四條對同花順

11.犯罪組織永遠會將機密放係一張光碟/磁碟度等警方搵到方便落charge

12. 當出現捉姦既情節,女主角衝入房既時候,姦夫同個情婦一定唔係扑緊野,通常都只係食緊事後煙。

不合理電影情節2:
1.主角被一班人追殺到後巷,事必有一排竹可以給主角推倒而借機逃走。

2.女人廁所講是非,受害者一定在其中一格。

3.反派預備殺主角之前,一定長篇大論一輪都唔開槍,等主角有機會搵到物件反
擊,又或者等到主角的幫手趕到來殺死反派(在007電影中最常出現)。

4.警察從後追賊時,個賊根本未發現個警察,但個警察一定好大聲叫個賊"咪走",
慌死個賊唔知有人追緊

4.日本卡通片入面,當某人要置某人於死地,配音o既總會嗌一句 "受死啦!"

5.卡通片中成日都聽到“豈有此理”, "可惡呀”!

6.警司一定會同下屬講 "上頭好緊張呢單case"好似單單case都有呢句

7.D睇相佬一定話天機不可洩漏, 之後就一五一十咁講出黎~

8.手提電話到緊張關頭一定會唔通,或者無電,用以加深男女主角間的誤會。
男/女主角打電話比對方,一定只會響兩三下就會假設對方不在,然後收線,對方
一定接唔切電話。作用亦都係加深雙方的誤會。

9.女主角同男主角被追殺,女主角實會跌低兼扭親隻腳!

10.如果兩個人響屋企鬧交﹐其中一個奪門而逃﹐另一個只會追到度門"砰"埋就唔會再追。

11.男主角心愛著女主角,但因為種種原因唔接受女主角,女主角要離開傷心地,
古裝片會去渡頭坐船,時裝片會去機場坐飛機。男主角到最後一刻,一定唔捨得女主角,趕去渡頭/機場,到左之後架船/班機一定已經開走左。
當男主角後悔莫及時,女主角一定無上到船/機,在男主角身後出現,當然結局一
定要來一個擁抱/吻啦!!乜船飛同機票好平既咩??

原出題者:叮叮噹

我呀!!!

未閱讀文章 #2樓, 由 訪客 » 2004-07-22, 週四 2:23 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
喂!我呀!你的笑話有111人看過!

訪客

未閱讀文章 #3樓, 由 AK47 » 2004-07-22, 週四 2:34 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
此主題沒有在此論壇消失,不需重貼=.=

想い
Heaven Knows
The place of happiness
LOVE & HISTORY
POWER GATE
suddenly ~巡り合えて~
New Sensation
still in the groove
パノラマ - Panorama -
innocent starter
WILD EYES
ETERNAL BLAZE
SUPER GENERATION
Justice to Believe
SECRET AMBITION
MASSIVE WONDERS
AK47
叮噹小城城主 [榮譽]
叮噹小城城主 [榮譽]

聲望值: 0
寂寂無名

未閱讀文章 #4樓, 由 我呀!!! » 2004-07-22, 週四 2:44 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
沒嗎? XD
但已貼了 XD

我呀!!!

未閱讀文章 #5樓, 由 AK47 » 2004-07-22, 週四 2:46 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
豆沙飽數目直追著我=.+

我要開始亂來了XD

想い
Heaven Knows
The place of happiness
LOVE & HISTORY
POWER GATE
suddenly ~巡り合えて~
New Sensation
still in the groove
パノラマ - Panorama -
innocent starter
WILD EYES
ETERNAL BLAZE
SUPER GENERATION
Justice to Believe
SECRET AMBITION
MASSIVE WONDERS
AK47
叮噹小城城主 [榮譽]
叮噹小城城主 [榮譽]

聲望值: 0
寂寂無名

未閱讀文章 #6樓, 由 我呀!!! » 2004-07-22, 週四 3:55 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
你想怎樣? XD

我呀!!!

回到 ○惡趣區○

誰在線上

註冊會員: Bing [Bot], Google [Bot]