最新的消息、最深入的探討、最有價值的話題、最資深的多啦迷、最多原創作品、最具氣氛的討論區就是這裡! 歡迎來到多啦A夢綜合討論天地!
多啦A夢小知識: 水田版第83集 (第186、187話)

來!大家來看我的歌吧

這裡是專門放置自創惡趣作品的專欄唷~~~

未閱讀文章 #31樓, 由 shengee1 » 2007-01-25, 週四 11:37 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
啊~現在又來改歌了,來~請大家一起唱吧!
女僕之歌

女僕女僕年輕好,女僕品質最可靠,
女僕問候最好聽,女僕笑容最美麗,
家家歡喜人人愛,品質優秀最老牌,
女僕女僕服務好,女僕產品最可靠

P.S.改自大同之歌
大同大同國貨好,大同品質最可靠,
大同電音最好聽,錄放影機最美麗,
家家歡喜人人愛,品質優秀最老牌,
大同大同服務好,大同產品最可靠

圖檔
遭受到家暴時請打「113」!家暴中心關心你!
頭像
shengee1
叮噹小城城主 [榮譽]
叮噹小城城主 [榮譽]

稱號: 最強防空槍砲兵
花名: 瘋狂割草士
最愛: 當然是$啊~
狀態: 上水了
聲望值: 19
稍有作為稍有作為

未閱讀文章 #32樓, 由 小黑 » 2007-01-25, 週四 11:50 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
圖檔

(逃

莫蹉跎

圖檔
頭像
小黑
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

花名: 小黑
狀態: 努力中
聲望值: 101
德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重

未閱讀文章 #33樓, 由 毀滅.殺 » 2007-01-27, 週六 2:18 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
趺得太遲...歌詞改編
我過去, 那些put, 早晚共對到了8k(國企指數)以後, 沒法再聚而終於都買到,但無言共對, 錢似流水..... 日夜蝕, 見爸爸, 都好想呻卻殺那, 看出他, 都有淚痕(佢都買左....) 而他的傷痛感, 是來自未放, 太內疚貪心!(唔止蝕.....喊都無謂) 最心痛是, 跌得太遲, 有些股證, 不可等某個日子(唔洗解釋掛?) 麻目地買震(震者, 震倉也, 亦有put的意思), 忙忙忙其實白痴(俾大戶夾死左, 不得不認自己係白痴), 夢中也遇過, 有壓力要我put次(發夢都見.....@@) 最可怕是, 跌需要及時, 只差一秒, 張輪都會變歷史(一秒誇張左d, 但係成日單日雙頂....大戶,你好野) 忙極亦要試(返工都要put), 見我要見的先知(uncle 6???), 要買要放要怎麼也好, 不要推到等下一次
                  我也覺, 我資金, 仿似下降, 結算了得到是, 別要太狂(買到瘋狂) 而put輪都掃光, 但從來未放, 因我未慌.... 日夜做, 儲的錢, 都應該夠, 到聖誕, 正好put, 到佢盡頭.....(12月了) 誰知他(大戶)開了口, 未能鋤下去, 我大叫"好狗" 錯失太易, 跌得太遲, 我怎想到, 她將升到創歷史(20000點以上.....天呀) 盲目地發憤(係憤怒個憤), 忙忙忙忙著入紙(換馬轉抽IPO), 幸福會掠過, 再也沒法沽一次(以為重有得升) 跌一個字, 也需要及時, 只差一秒, 張輪都會變歷史(20002點.....大戶.....我無言) 為何未放肆(淡友們,個市咁點可以放肆?....哭), 再見我信的先知(沉大師, 神6), 要殺要拆要怎麼也好(d熊俾人煎皮拆骨), 不要相信一切有下次(我係唔會服輸既~~~~大戶,你睇住黎!!!!) 想沽我所愛又花幾多秒, 這幾秒.....能夠入到又有多少?未算少....足夠遺憾亡掉....(不錯, 是全軍陣"亡", 因為越沽越升) 多少買入, 多少要食塵(高追), 太懂估計, 卻不懂計算自身(call put 買齊), 人人在發"奮"(好友仲唔興奮咩), 想起他朝都興奮(估939, 1398咁升法.....1日7-10%) 但今晚未放(1月4日-----開始調整), 你要放也很吸引(放左都賺唔少掛?) 縱不信運, 我不過是人,(點解咁講呢?), 理想很遠, 我d股票卻在等(之前高追果d股票坐晒艇, 計埋put輪都係打個和.....) 來日別操心, 襯我有能力開心, 這世界有太多東西發生.....不要等到天上俯瞰
XDDDDDDDDDDD (dora9)  (dora9)

請點選該連結:http://s1.bitefight.tw/c.php?uid=19559
到這裏來吧看看吧:http://death-train.myminicity.com/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
毀滅.殺
叮噹小城基本村民
叮噹小城基本村民

聲望值: 0
寂寂無名

上一頁

回到 ☆自創作品區☆

誰在線上

註冊會員: Bing [Bot]