最新的消息、最深入的探討、最有價值的話題、最資深的多啦迷、最多原創作品、最具氣氛的討論區就是這裡! 歡迎來到多啦A夢綜合討論天地!
多啦A夢小知識: 水田版第130集 (第279話)

用新世界電訊, 換多啦A夢限量版公仔

有關香港的新聞都會在這裡詳細報導

用新世界電訊, 換多啦A夢限量版公仔

未閱讀文章 #1樓, 由 Tony Li » 2006-04-28, 週五 7:24 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
轉自都市日報:

用新世界電訊服務,包括IDD009,NETTALK數碼電話服務、NWT@@寬頻服務、家居通電話服務、國際電話咭,消費滿$50,除可獲多啦A夢系列換購卷乙張,以優惠價錢$28(原價$70)換購任何一款多啦A夢系列公仔,更享有一次抽獎機會,贏取70cm大型多啦A夢系列公仔。
集齊6張換購卷存根,可以優惠價$28換第它款獨家隱藏版多啦A夢公仔(應該是黃叮噹)乙個。
換購地點:地鐵、馬鐵、東鐵及西鐵沿線7-eleven分店。

換購日期:
小夫:28/5-6/6
靜香:7/6-16/6
大雄:18/5-24/5
多啦A夢:28/4-7/5
胖虎:17/6-26/6
多啦美:8/5-17/5

隱藏訊息: 你必須是會員, 及已經發表最少 50 篇文章才能看見。

多啦A夢音樂廳
頭像
Tony Li
叮噹小城神之使者[超級榮譽]

稱號: 路人
花名: (我怎曉得你們= =)
最愛: (尚在研究)
狀態: 潛水中
聲望值: 134
德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重

未閱讀文章 #2樓, 由 pigsy » 2006-04-28, 週五 10:53 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:

pigsy

未閱讀文章 #3樓, 由 Tony Li » 2006-04-28, 週五 11:04 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
啊......原來有網站寫了啊......早知不照打啦XD~

隱藏訊息: 你必須是會員, 及已經發表最少 50 篇文章才能看見。

多啦A夢音樂廳
頭像
Tony Li

稱號: 路人
花名: (我怎曉得你們= =)
最愛: (尚在研究)
狀態: 潛水中
聲望值: 134
德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重

未閱讀文章 #4樓, 由 多D發夢 » 2006-05-02, 週二 4:38 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
D公仔的樣子好像怪怪的??XD

圖檔
頭像
多D發夢
叮噹小城將軍
叮噹小城將軍

聲望值: 4
初生之贖

[文匯報2006-05-09] 新世界電訊 搵多啦A夢搶客

未閱讀文章 #5樓, 由 野味大雄 » 2006-05-11, 週四 7:05 AM , 繁簡轉換:  

文章連結:
[文匯報2006-05-09] 新世界電訊 搵多啦A夢搶客

圖檔

■阿York身邊高度達70公分的大大個多啦A夢公仔,抽中獎就有。

向來多計的新世界電訊市務及產品拓展副總裁莫少華(York Mok),今次唔搵肥媽打功夫,改為搵多啦A夢幫佢宣傳。阿York同三笑講,去年十一月舉行10周年IDD 009大抽獎反應非常之好,用戶人數除增至140萬,市場佔有率更升到20%,所以今次再接再厲,為一班米飯班主,特別是多啦A夢迷和收藏者,帶來一股收集熱潮。

York話,光顧任何服務每滿50元便可獲一張換領券,憑券以28元的優惠價,換領價值70元多啦A夢公仔,而且仲有大雄、小夫、靜香、胖虎和多啦美換口添。而收集六張換領券,亦可以28元換購隱藏版多啦A夢。三笑透露一下,個隱藏版其實係好原始既多啦A夢,至於個樣係點,相信多啦A夢迷一定知道!

客人更注重增值

至於每位舊客會自動獲得兩張換領券,即係只用200蚊就可以換齊一套。三笑想,如果140萬客每人儲一個,換購費都接近4千萬,可謂非常和味。York向三笑拍心口講,如果今次D公仔反應太好,供不應求的話,一定會盡量搵多批給客人,服務態度真係值得學習。

York又同三笑大談生意經,認為現在電訊服務已經非常之平,再鬥價錢已經無意思,反而客人更注重增值服務,所以今次用另類方法去吸引顧客。佢又話,根據AC Nielsen最近的調查,原來多啦A夢的受歡迎程度,雖然僅次於米奇老鼠,但壓倒了Hello Kitty、小熊雲尼及史諾比。

感謝大家7年來對叮噹小城的支持~希望小城能為你帶來美好的回憶
大雄的筆記本又來了0.0 http://blog.doracity.com
頭像
野味大雄
叮噹小城守護神 [最高榮譽]
叮噹小城守護神 [最高榮譽]

稱號: 10歲打倒石石的
花名: 可愛的大雄
最愛: XBOX, 聊天, 看多啦A夢
狀態: 玩樂中
聲望值: 362
多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人

未閱讀文章 #6樓, 由 糖果仔 » 2006-05-19, 週五 2:28 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
都好得意呀,好想買,就差這些就集好所有多啦a夢公仔了

糖果仔

未閱讀文章 #7樓, 由 多啦A夢發燒友 » 2006-07-08, 週六 1:28 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
是呀...但是怪怪的,沒有換

多啦A夢發燒友

未閱讀文章 #8樓, 由 奈良幸 » 2006-07-08, 週六 2:25 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
好可愛~~~
不過只有香港才有吧?

我想要有更多時間來打電動啊!(慢著)
頭像
奈良幸
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

花名: Hatano
狀態: 上水了
聲望值: 78
語出驚人語出驚人語出驚人語出驚人語出驚人語出驚人語出驚人語出驚人

未閱讀文章 #9樓, 由 billykong » 2006-07-18, 週二 6:30 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
我有一個,便是大雄,大雄的樣子好似不是很好看!!!!!! (dora17)

billykong

回到 ☆香港新聞☆

誰在線上

註冊會員: Bing [Bot], Google [Bot]