最新的消息、最深入的探討、最有價值的話題、最資深的多啦迷、最多原創作品、最具氣氛的討論區就是這裡! 歡迎來到多啦A夢綜合討論天地!
多啦A夢小知識: 水田版第104集 (第235話)

[香港]Doraemon Run跑到來香港了

有關香港的新聞都會在這裡詳細報導

[香港]Doraemon Run跑到來香港了

未閱讀文章 #1樓, 由 野味大雄 » 2016-01-21, 週四 8:52 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
來源: Sportsoho

圖檔

剛於台灣舉辦的主題跑步活動-Doraemon Run將於今年3月於香港舉辦, 朋友們不要錯過了啊

感謝大家7年來對叮噹小城的支持~希望小城能為你帶來美好的回憶
大雄的筆記本又來了0.0 http://blog.doracity.com
頭像
野味大雄
叮噹小城守護神 [最高榮譽]
叮噹小城守護神 [最高榮譽]

稱號: 10歲打倒石石的
花名: 可愛的大雄
最愛: XBOX, 聊天, 看多啦A夢
狀態: 玩樂中
聲望值: 362
多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人

Re: [香港]Doraemon Run跑到來香港了

未閱讀文章 #2樓, 由 mandy511 » 2016-01-21, 週四 9:54 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
昨晚上網搜尋是次活動在台灣的資料,發現距離好像是5公里

好0.0 現在得決定誰當小城代表去參加 @@
經過大家在whatsapp群組的討論後,一致決定了推薦野味作小城代表去參與這項盛事~  (dora13)
然後請一位會美術的朋友例如小黑/琳琳/小羽,設計一件小城運動服給野味  (dora9)

我們全部人會在終點等他,待他跑完後他請客一起吃半島/香格里拉自助餐
至於是半島/香格里拉則由野味自由選擇
看我們對你多好,你有選擇權的耶 >_____<

各位同意野味當代表參加的朋友,請在whatsapp群組/這裡保持隊形留言,以表達對野味進行跑步訓練的支持 \0 0/

謝謝野味0.0/

(逃

好0.0 來認真的問一句,有誰想參加? XD
要不要辦小城團 @@
雖然本兔不做運動的-______-
最後由 mandy511 於 2016-01-21, 週四 10:01 PM 編輯, 總共編輯了 2 次

mandy511
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

聲望值: 104
德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重

Re: [香港]Doraemon Run跑到來香港了

未閱讀文章 #3樓, 由 mandy511 » 2016-01-22, 週五 12:01 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
好0.0 認真的,誰會參加? XD
不過那網址失效的連不上-_-

http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=11010f002b

叮噹嚟喇!Doraemon Run in HK 【聽日報名】你不可不知的 8 件事

無論你係叫叮噹抑或叫多啦 A 夢,呢個上年熱爆台北嘅 Doraemon Run,今年將會殺入香港,成為全港首個卡通人物跑步賽,聽講仲有令人流曬口水嘅獨家限量選手包送畀參賽選手!究竟呢個 2016 Doraemon Run 比賽幾時開跑、報名時間同方式又係點?即刻帶大家睇。

01. 幾時有得報名?

2016 Doraemon Run 聽日 2016 年 1 月 22 日就已經開始接受報名,而截至報名時間為 2016 年 2 月 29 日晚上 23:59。名額只得 8,000 人,真係手快有手慢無!

02. 可以點樣報名?

至於報名方法就分有 4 種,包括:網上報名、郵寄、傳真或電郵,以及即場報名。至於每項賽事嘅報名費用為 $350,而活動部分收益扣除成本後將撥捐香港天使綜合症基金會。

網上報名:可登入 www.hkdoraemonrun.com 填寫參賽者資料,及以信用卡(Visa / Mastercard)繳付報名費。

即埸報名:大家可於 2 月 1 日至 2 月 29 日(逢星期六、日及公眾假期),於 MCP 新都城中心 2 期 L1 商場大堂到「Doraemon Run 2016」報名處,即埸填妥報名表格,連同 銀行存根 或 劃線支票(抬頭:運動版圖有限公司),經工作人員核實後即可。當中首 500 名報名者可額外獲贈 MCP 新都城中心限定 Doraemon Run 2016 紀念品一份。

此外還接受郵寄、傳真及電郵方式報名,詳情可參看官網。

03. 比賽日期係邊日?

2016 Doraemon Run 嘅正式比賽日為 2016 年 3 月 20 日(星期日)。活動時間由上午 7:50 至下午 6:00。

[[[
[[[
04. 比賽地點係邊?

比賽地點就係香港西九文化區西九海濱長廊。

05. 比賽項目係乜?

今次比賽項目分兩種,包括:個人 4 公里賽,將及 2 公里繽紛組賽事。當中個人 4 公里賽為個人計時賽,適合 10 歲或以上人士參加,比賽組別分男子組及女子組,以出生年份計算,詳情可參閱報名表。

而 2 公里繽紛組賽事屬不計時賽,途中需越過 3 個障礙,包括:巨型滑梯、三角迷陣,以及水管隧道,好玩又刺激,適合 6 歲或以上人士參加。除咗有比賽之外,當日更有攤位遊戲畀大家玩。

[[[
[[[
06.有邊個陪你一齊跑?

自己一班多啦 A 夢 fans 跑好似有啲悶,所以大會特別邀請了 5 位神秘嘉賓到場,當中除咗多啦 A 夢之外,當然仲有大雄、靜香、胖虎及小夫!

07. 多啦 A 夢選手包有啲乜?

講到選手包咁多人想要,究竟入面有啲乜,當中包括有:DORAEMON RUN 2016 紀念 Tee、運動索繩袋、紋身貼紙及毛巾,都幾豐富喎。

08. 比賽獎品又有啲乜?

至於完成比賽之後,大家可以係終點站領取「多啦A夢限量完賽獎牌」,當中個人 4 公里賽各組別首 6 名可獲贈豐富禮品乙份。

mandy511
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

聲望值: 104
德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重德高望重

回到 ☆香港新聞☆

誰在線上

註冊會員: Bing [Bot], Google [Bot]