最新的消息、最深入的探討、最有價值的話題、最資深的多啦迷、最多原創作品、最具氣氛的討論區就是這裡! 歡迎來到多啦A夢綜合討論天地!
多啦A夢小知識: 南海大冒險登場法寶

[香港] 神奇法寶店和多啦A夢 & Friends 空降7-Eleven

有關香港的新聞都會在這裡詳細報導

[香港] 神奇法寶店和多啦A夢 & Friends 空降7-Eleven

未閱讀文章 #1樓, 由 Pigchun » 2014-09-18, 週四 9:26 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
新聞主題:見題
新聞地點:香港7-11
新聞類別:消息/活動
資料來源:7仔FB

內容:

7-Eleven Hong Kong
昨天
最近喺7-Eleven附近成日聽到一首歌,睇嚟有大件事即將要發生。不如大家幫幫手,憑以下線索,估吓係邊個呀?
1) 全身藍色
2) 其中一句歌詞「你睇……嚟喇!」

圖檔

7-Eleven Hong Kong
4小時前
多謝各位粉絲幫手,我地終於搵到「佢」喇!原來除咗多啦A夢之外,仲有一大班朋友仔,帶住人人期望可擁有嘅法寶嚟同大家見面!
下個星期三,來自未來嘅神奇法寶店同埋多啦A夢 & Friends就會空降7-Eleven,大家一齊嚟發個多啦A夢啦!

圖檔

Pigchun
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

最愛: 多啦+小新
狀態: 努力中
聲望值: 230
多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人

Re: [香港] 神奇法寶店和多啦A夢 & Friends 空降7-Eleven

未閱讀文章 #2樓, 由 野味大雄 » 2014-09-19, 週五 7:03 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
感謝提供消息, 已經轉至香港新聞

感謝大家7年來對叮噹小城的支持~希望小城能為你帶來美好的回憶
大雄的筆記本又來了0.0 http://blog.doracity.com
頭像
野味大雄
叮噹小城守護神 [最高榮譽]
叮噹小城守護神 [最高榮譽]

稱號: 10歲打倒石石的
花名: 可愛的大雄
最愛: XBOX, 聊天, 看多啦A夢
狀態: 玩樂中
聲望值: 362
多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人多啦神人

Re: [香港] 神奇法寶店和多啦A夢 & Friends 空降7-Eleven

未閱讀文章 #3樓, 由 Pigchun » 2014-09-19, 週五 8:16 PM , 繁簡轉換:  

文章連結:
無論你叫佢做叮噹定多啦A夢,你一定曾經幻想過擁有佢其中一樣(或全部)法寶!由9 月 24 日至 11 月 18日,7-Eleven推出咗一套十隻多啦A夢同朋友Figure可供換購,每人手持唔同法寶,Fans一定冧!

圖檔

同以往一樣,想換公仔必先買野!買滿$20送印花一個,購物滿$30送2個,滿$40則送3個,如此類推。儲齊16個印花就可以免費換領,或者以6個印花加$20隨機換購其中一款。

換到公仔想搵位擺?仲有「神奇法寶店」擺設架來放Figure,除咗擺飾功能,仲有附設於神奇法寶店旁的迷你法寶機,只需要一按迷你法寶機上的掣,載有法寶圖樣的膠殼便會跌出來,有得睇有得玩。價錢就當然會貴啲,買滿 $20 以 $188 換購。

即刻細睇各個Figure!

圖檔
大雄 + 記憶麵包

圖檔
靜香 + 從心所欲手袋

圖檔
世修 + 迷你多啦A夢

圖檔
多啦A夢 + 放大電筒

圖檔
小夫 + 阿拉丁神燈

圖檔
多啦美 + 縮小電筒

圖檔
胖虎 + 感動音樂器

圖檔
胖妹 + 來來貓

圖檔
元祖多啦A夢 + 機械貓   (按:應該是機械老鼠!?)

圖檔
隱形多啦A夢 + 隱形斗篷

唔想慢慢儲,可以上網玩遊戲,有機會以贏神奇法寶公仔一套10隻 (連陳列架),詳情: http://www.711campaign.hk (按:連結失效)

資料來源:YAHOO! HK

Pigchun
叮噹小城認證會員
叮噹小城認證會員

最愛: 多啦+小新
狀態: 努力中
聲望值: 230
多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人多啦達人

回到 ☆香港新聞☆

誰在線上

註冊會員: Google [Bot]